با گذشت مدتی از همهگیری بیماری کرونا و اثرات طولانی مدت کووید-19 بر شیوه فعالیت افراد تغییراتی صورت پذیرفت . به طبع همین تغییرات نقشهای مدیران امروزه تغییر پیدا کرد. بعد از این اتفاق بسیاری از کارمندان در دنیای ترکیبی با انتخابهای بیشتری در مورد مکان، زمان و میزان کار خود روبرو هستند. تحقیقات نشان دهنده این بوده است که پیش بینی میشود 46 درصد از نیروی کار شرکتهای متوسط در آینده نزدیک در یک محیط ترکیبی فعالیت خواهند کرد.
این تغییرات بر افرادی که در نقش های مدیریتی هستند ( یعنی نقشهای مدیران امروزه ) نیز تأثیر میگذارد. در پنج سال گذشته، مدیران منابع انسانی شروع به استخدام و توسعه مدیرانی کردهاند که قادر هستند مربیان و معلمان متبحر باشند. اما این فرض که توانایی مربی بودن و کارکرد اصلی مدیریت از زمان شروع همهگیری این بیماری تست شده است.
جدول محتوایی
سه فرآیند مخرب و تغییر دهنده تعاریف سنتی نقش مدیر بودن امروزه را به چالش میکشند:
- عادی انگاری کار از راه دور
با توزیع بیشتر کارکنان و مدیران، روابط آنها با یکدیگر ناهماهنگ تر شده است. برآورد شده است که در بیش از 70 درصد از روابط مدیر و کارمند، مدیر یا کارمند حداقل برخی از زمانهای آینده از راه دور کار خواهند کرد. نقشهای مدیران امروزه دریچهای بسیار کوچک تر به واقعیتهای زندگی کارکنان خود خواهند داشت. آغاز به تمرکز بیشتر روی خروجیهای افراد و کمتر بر فرآیندهای مورد استفاده برای تولید آنها اتفاق میافتد.
- تسریع در استفاده از فناوری برای مدیریت کارکنان
بسیاری از شرکتها برای نظارت بر کارمندان از راه دور خود به خصوص در طول مدات این بیماری، روی تکنولوژی جدید سرمایهگذاری کردهاند. سازمانها نرمافزار زمانبندی، ابزارهای حسابرسی گزارش هزینهها و حتی فناوریهایی را برای جایگزینی بازخورد مدیران با استفاده از هوش مصنوعی تهیه کرده و مورد استفاده قرار داده اند.
با وجود این که شرکتها بر این موضوع تمرکز کردهاند، که چگونه فناوری میتواند وظایف کارکنان را اتوماتیک کند، اما میتواند بهطور مؤثری جایگزین نقشهای مدیران امروزه شود.
- تغییر انتظارات کارکنان
از آنجایی که شرکتها پشتیبانی خود را در زمینههایی مانند سلامت روان و مراقبت از کودکان در مدت همهگیری توسعه داده اند روابط بین کارکنان و مدیران آنها شروع به تحول کرده است تا حمایتکننده تر شود. کارگران در حال حاضر اغلب از مدیران خود انتظار دارند که به آنها کمک کنند تا زندگی خود را بهتر کنند، نه فقط تجربه کارمندانشان.
بر اساس مطالب ذکر شده ما به سمت دوره جدیدی از مدیریت پیش می رویم که در آن دیدن آنچه کارکنان انجام می دهند اهمیت کمتری دارد. چیزی که اهمیت دارد، درک احساس کارمندان است. برای موفقیت نقشهای مدیران امروزه در این محیط جدید، مدیران باید با همدلی رهبری کنند.
بر اساس نظرسنجیهای انجام شده در سال 2021 از 4787 کارمند جهانی که نقش در حال تحول مدیریت را ارزیابی میکردند، کمتراز50 درصد از مدیران آماده انجام این کار بودند. مؤثرترین مدیران آینده افرادی هستند که روابط اساسی متفاوتی با کارکنان خود برقرار کنند. نقشهای مدیران امروزه و آینده چیزی متفاوت تر از چیزی است که در گذشته بوده است.
مدیران همدل قادر خواهند بود عملکرد و رفتار را زمینه سازی کنند: آنها از درک ساده واقعیات کار فراتر خواهند رفت و فعالانه به دنبال اطلاعات هستند. همدلی نیازمند ایجاد سطوح بالای اعتماد و مراقبت و فرهنگ پذیرش در یک گروه است.. مدیرانی که سطوح بالایی از همدلی را دارا هستند، سه برابر بیشتر از مدیرانی که سطوح پایین نشان میدهند، بر عملکرد کارمندان خود تأثیر میگذارند. کارکنان در سازمانهایی که سطوح بالایی از مدیریت مبتنی بر همدلی دارند، بیش از دو برابر بازدهی دارند.
ایجاد نیروی کار جدید از مدیران متحد و یکرنگ به ویژه برای شرکتهای متوسط دشوار است. در حالی که شرکتهای بزرگتر توانایی مالی بالایی برای توسعه مدیران دارند، شرکتهای کوچکتر از نظر مالی محدودیت بیشتری دارند. شرکتهای متوسط باید بدون سرمایهگذاری زیاد، مدیران همدلتری ایجاد کنند و به جای اینکه فقط مدیریت کنند، به کار آن مدیران استمرار دهند.
طریقه رسیدن مدیران امروزه تعادل:
- مهارتهای همدلی را از طریق تمرین صحبت ارتقا دهید.
نقشهای مدیران امروزه با همدلی میتواند سخت باشد. بسیاری از مدیران همدلی را به صورت مفهومی درک می کنند اما مطمئن نیستند که چگونه از کیفیت به عنوان ابزار مدیریتی استفاده کنند. مدیران به فرصتهایی برای تمرین نیازمند هستند.این مکالمات فرصتهای مکرر و از نظر روانشناختی ایمن را برای شرکت در گفتگوهای آسیبپذیر ارائه میدهد. مدیران میتوانند همدلی خود را با همتایان خود تمرین کنند، سؤالات خاصی را برای درک چالش های دیگران بپرسند و شرایط خود را در پاسخ به سؤالات دیگران بیان کنند.
- برقراری شبکه پشتیبانی در جهت تقویت ذهنیت مدیر
اگر یک سیستم پشتیبانی موجود باشد انگیزه مدیران افزایش مییابد. اطمینان از رفاه کارکنان به تنهایی مسئولیت آنها نیست. یک شرکت کاملاً از راه دور، یک نقش اختصاصی ایجاد کرده است. تقویت اعتماد و ایمنی روانی و حمایت از سلامت تیم از دیگر نقشهای مدیران امروزه است. مدیران با شرکای موفقیت تیم کار میکنند تا به چالش های منحصر به فردی که کارکنان توزیع شده با آن مواجه هستند پاسخ دهند.
- ایجاد ظرفیت برای ویژگی همدلی مدیران
نقشهای مدیران امروزه با خواستههای یک محیط کاری در حال تغییر میباشد. اقداماتی که باعث ایجاد این نوع همدلی میشوند زمانبر هستند. یکی از بخشهای کلیدی راه حل این است که به مدیران کمک کنیم تا حجم کاری خود را اولویتبندی کنند تا بر روابط کمتر و تأثیرگذارتر با افراد و تیمها تمرکز کنند. وقتی مدیران تیمی داشته باشند که اندازه آن از عهده آن برآیند، میتوانند زمانی را برای تقویت ارتباطات عمیقتر و پاسخگویی با همدلی بیشتر اختصاص دهند.
برای موفقیت در محیط در حال تحول امروز، شرکت ها باید به طور کلی در مورد اینکه چگونه روندهای فعلی بر طبقه مدیریتی آنها تأثیر می گذارد فکر کنند. سازمانهایی که رهبران را برای همدلی تجهیز میکنند، بازدهی بزرگی از عملکرد به دست خواهند آورد.
اکثر افرادی که مدیر هستند تلاش میکنند در کاری که انجام می دهند عالی باشند. بسیاری از آنها به دلیل اینکه بهترین همتایان خود به عنوان مشارکت کنندگان فردی بودند ارتقا یافتند.
تغییر محیط کار نقشهای مدیران امروزه
عنوان مدیر و مفهوم کسی که افراد و فرآیندها را کنترل میکند، هر دو از یک موضوع برداشت شده است. محیط کاری امروزه تغییر کرده است و حضور پیدا کردن در ساعت و مکان مشخص برداشته شده است. در این دنیا، مدیرانی که کنترل کردن را تقلید میکنند، به ایجاد محیطی با بازدهی بالا، کمک نمیکنند. در هر دوره ای کنترل کردن مدیران بسیار نقش مهم و سرنوشت سازی بوده و هست.
امروزه اغلب از مدیران انتظار میرود که رئیس یا ارشد خود را با نظرات و عقاید خود “مدیریت” کنند. بنابراین مدیریت دیگر محدود به مدل سلسله مراتبی از بالا به پایین مبتنی بر اختیار نیست. علاوه بر این، مدیران نیز برای رشد سازمان با شرکا و مشتریان تعامل و روابط برقرار می کنند.
سه راه برای تقویت نقشهای مدیران امروزه
چند ایده برای بهبود پویایی نقشهای مدیران امروزه در محل کار وجود دارد:
- بر رهبری تمرکز کنید. اگر نقشی مسئولیت رهبری دارد، از آن عنوان به جای عنوان «مدیر» استفاده کنید. بعضی مواقع این تغییر نام به تنهایی میتواند به اندازه کافی تفاوت به وجود آورد، هم در طریقه برخورد افراد در آن نقش و هم در شیوه واکنش دیگران نسبت به آنها. داشتن اعتماد به نفس بالای مدیریت کمک شایانی به موفقیت در این زمینه میکند.
- در رابطه با اهداف مشترک کاملا صریح باشید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که نقشهای مدیران امروزه مرتکب میشوند این است که به جای ایجاد یک چشم انداز مشترک از نتیجه، تمرکز بیش از حد بر نحوه انجام کار دارند. انگیزه درونی از لذت حل مشکل ناشی میشود، نه از اینکه به شما گفته میشود که چگونه کار خود را به شکل روزانه انجام دهید.
- موانع را بردارید. در حالی که نقش “هماهنگی” در مشاغل سطح پایه بیشتر مورد بحث قرار میگیرد، این یکی از مهمترین فعالیتهای نقشهای مدیران امروزه محسوب میشود. با درک اینکه هر فرد روی چه چیزی کار میکند تا تیم را به خط پایان برساند، رهبر باید تعارضات را حل کند، موانع را برطرف کند و اطمینان حاصل کند که منابع در دستر هستند. به وسیله این مدیریت اعضای تیم میتوانند روی کاری که انجام میدهند تمرکز کنند.
در حالی که عنوان مدیر هنوز وجود دارد، و احتمالاً برای مدتی ناپدید نخواهد شد، ایده قدیمی رئیس بودن و گفتن به مردم چه کاری انجام دهند موضوعی قدیمی است.
سخن پایانی
مدیران تا حد زیادی بر اساس توانایی آنها در مدیریت و ارزیابی عملکرد کارکنانی که می توانستند مجموعه خاصی از وظایف را انجام دهند، انتخاب و ارتقا پیدا میکردند. اما سه روند مخرب و دگرگون کننده، تعاریف سنتی نقشهای مدیران امروزه را به چالش میکشند: عادی سازی کار از راه دور، اتوماسیون، و تغییر انتظارات کارکنان. این سه گرایش در دوره جدیدی از مدیریت به اوج خود رسیده اند که در آن دیدن آنچه کارکنان انجام میدهند اهمیت کمتری دارد و درک احساس آنها مهمتر است.
برای موفقیت در این محیط جدید، مدیران باید با همدلی رهبری کنند. این امر مستلزم آن است که سازمان ها و کارکردهای منابع انسانی آنها مهارت های مدیران خود را توسعه دهند، ذهنیت آنها را برای مدیریت به روشهای جدید بیدار کنند و ظرفیتی را در سراسر سازمان ایجاد کنند تا این تغییر را ممکن کند. نوع نگرش مدیریت در اثر بخشی سازمان نقش به سزایی دارد.
مدیریت گروه مشاوره سیدی با کمک جمعی از متخصصین عرصه مدیریت و بازار با تحلیل شرایط روز بازار ایران و همراهی با متولیان اصناف در گرایشهای مختلف. مفتخر به کسب دستاوردی نو و اثربخش در زمینههای مدیریت، برنامه ریزی چرخه فعالیت، تحقیقات بازار و فروش یکپارچه جهت ارتقاء کسب و کار گردیده است.
هدف از خدمات این گروه مشاوره، کمک به چرخه های اقتصاد صنایع کوچک و متوسط میباشد!
گروه مشاوره سیدی سابقه همکاری با واحدهای خدماتی و صنعتی متفاوتی را در رزومه فعالیتی و پژوهشی خود دارد. آنچه در گروه مشاوره سیدی انجام میشود، خلق، پرورش، ظهور وعملیاتی سازی ایده، ایجاد کسب و کار، رشد کسب و کار تا مرحله شکوفایی میباشد.
شماره تماس: 09-88288307-021
You should take part in a contest for one of the greatest blogs on the web. I most certainly will recommend this web site!