به عنوان قسمتی از استراتژی بازاریابی، فرآیند استراتژی برندسازی، شاید یکی از مهم ترین مراحل برای هر سازمان باشد. هنگام برقراری رابطه با هر ذینفع، از جمله مشتریان، مصرف کنندگان، ارائه دهندگان، سهامداران، توزیع کنندگان و کارمندان، برند شما یک نماینده برای شرکت شما محسوب میشود. انواع مدل برندسازی وجود دارد که با توجه به نوع سازمان به کاربرده میشود.
در زمان ایجاد یک استراتژی برندسازی باید حواب سوالاتی را بدانید.
- داستان کسب و کار شما چیست؟
امروزه اصالت در ساخت برندهای قوی بسیار اهمیت دارد. راهی بهتر از بیان کردن داستان شرکتتان برای نزدیک شدن به مشتریانتان وجود ندارد. همین امر بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی برندسازی و الهام بخش کل استراتژی ارتباطی شما باشد.
اگر داستان برند شما معتبر نباشد، محصولات یا خدمات شما نیز اعتباری ندارند. شروع به درک داستان برند تجاری جدید خود کنید. این موضوع به شما کمک میکند محتوای بسیار ارزشمند و منحصر به فردی برای ارتباطات آینده ایجاد کنید.
- هدف از برند شما در جامعه عصر امروز چیست؟
سعی کنید هدف مشخصی از برند را برای برنامه جدید خود تعریف کنید. چرا در مرحله اول به جز فروش یک محصول یا خدمات، این تجارت را راه اندازی کردید؟ آیا این هدف مورد استقبال مصرف کنندگان شما قرار خواهد گرفت؟ استارت آپ شما چیست؟ استارت آپ چه بخشی از جامعه امروزی را می تواند بهبود بخشد؟
سعی داشته باشید چیزی بزرگتر از راه حلهای کاربردی را جستجو کنید. هدف باید معنادار، احساسی باشد و افراد را به هم نزدیک کند.

- تواناییهای شما چه مواردی هستند؟
در استراتژی برندسازی باید بدانید نقاط قوت کسب و کار شما چیست؟ آیا تخصص شما فنی است؟ نیروی کار بسیار واجد شرایط؟ خدمات مشتری کامل؟ یک محصول کاملا جدید و نوآورانه؟ اینها فقط چند نمونه هستند، اما به شما کمک می کنند متوجه شوید که چه چیزی ذینفعان آینده شما را به سمت شما میکشد. در استراتژی برندسازی همه آنها را فهرست کنید و مطمئن شوید که این داراییها و مهارتها از برند شما حمایت میکنند.
- سعی دارید چه کسانی را با محصولات و خدمات هدف برند خود قرار دهید؟
در استراتژی برندسازی به مصرف کنندگان آینده خود فکر کنید. آنها چه کسانی هستند؟ آنها چه خدمات و محصولاتی را دوست دارند؟ آنها چگونه رفتار می کنند؟ چرا آنها به محصول شما نیاز دارند؟ خاص باشید و جایگاه خود را انتخاب کنید. نام تجاری شما نیاز دارد که این مشتریان آینده را هم به صورت عملکردی و هم از نظر احساسی جذب کند و به آنها دسترسی پیدا کند.
- در چه صنعتی هستید؟
تا جایی که میتوانید در استراتژی برندسازی اینکه در چه صنعتی هستید را باز کنید. شما قادر هستید چه کاری انجام دهید.
- آیا پیشنهاد روشن و مشخصی دارید؟
آیا قادر هستید ببینید که چگونه این پیشنهاد می تواند در طول زمان توسعه پیدا کند و تغییر کند؟ اطمینان داشه باشید که متوجه شده اید چه چیزی میفروشید. این مورد که چگونه میتواند در طول زمان تکامل یابد.
- با چه کسی رقابت میکنید؟
چه برند یا شخصیت دیگری سعی در هدف قرار دادن این نوع مصرف کنندگان دارد؟ چه چیزی می فروشند، چه نقاط قوت و ضعفی دارند؟ تمام رقبای احتمالی را حتما فهرست کنید و رفتار آنها را در بازار تحلیل و بررسی کنید.

- چه چیزی شما را متفاوت میکند؟
چه ارزش اضافی در این صنعت برای جذب مشتریان آینده خود به ارمغان خواهید آورد؟ به چه منطقه ای میتوانید وارد شوید تا نسبت به رقبای خود متفاوت باشید اما همچنان به بازار هدف خود مرتبط باشید؟ در اینجا این اهمیت دارد که مشخص کنید چه نیاز و خواسته ای را برای مشتریان آینده خود راحت حل میکنید.
- شخصیت برند شما چیست؟
در استراتژی برندسازی به برند آینده خود به عنوان یک شخص فکر کنید. آیا برند شما دوستانه خواهد بود؟ آیا قرار است به روشی قابل دسترس صحبت کند؟ یا قرار است جدی تر و حتی حرفه ای باشد؟
- آیا برند شما ارزشهای متمایزی دارد؟
ارزش های خود را فهرست کنید منتظر چی هستی؟ چگونه این ارزش ها برند شما را رقابتی تر می کند؟
- هدف شما این است که برند شما چه چیزی نباشد؟
این بسیار اهمیت دارد که بفهمید قصد ندارید برند شما چه چیزی باشد یا به چه چیزی تبدیل شود. این به شما کمک می کند متفاوت باشید و به اهداف و ارزشهای برند خود وفادار بمانید.
- می خواهید برند شما چگونه به نظر برسد؟
به هویت بصری برند آینده خود فکر کنید. بایستی با شخصیت برند شما هماهنگی داشته باشد. به ظاهر و احساسی که می خواهید برندتان داشته باشد بیاندیشید. در این مرحله نیازی نیست همه چیز را تعریف کنید. بهترین کار این است که روی بخش هویت بصری با طراحان حرفه ای و شرکتهای برندینگ از جمله شرکت سیدی مشاوره کنید.
- عهد و قول برند شما چیست و چگونه میخواهید به آن عمل کنید؟
با توجه به تواناییهای خود عهد برند خود را ایجاد کنید. اگر قول میدهید که محصولات شما دست ساز و سازگار با محیط زیست هستند، باید از این مطمئن باشید که همیشه همین شکل خواهد بود. عهد شکستن میتواند یکی از بدترین اتفاقاتی باشد که ممکن است برای برند شما بیفتد. همیت امر سبب میشود کل شهرت خود را از از دست بدهید.
- چگونه توجه بازار را به خود جلب خواهید کرد؟
در استراتژی برندسازی باید این را در نظر بگیرید که چگونه به جذاب بودن ادامه خواهید داد؟ به این فکر کنید که میخواهید برند خود را به کجا برسانید؟ چگونه میخواهید برند و محصولات خود را به وسیله این کانالها تبلیغ نمایید؟
- چگونه موفقیت برند خود را اندازه گیری می کنید؟
اهداف خود را مشخص کنید و راههایی برای سنجش میزان موفقیت این اهداف در آینده مشخص نمایید.
- برند شما باید چه سبکی داشته باشد؟
از چه رنگ هایی می خواهید استفاده کنید؟ آیا شناسایی شما باید بر اساس خطوط مستقیم و اشکال هندسی باشد یا چرخش و منحنی؟ این یک بخش حیاتی است زیرا شما میخواهید مردم با دیدن شرکت شما بلافاصله آن را تشخیص دهند.
چه یک محصول فیزیکی باشد و چه چیزی دیجیتال، مشتریان شما باید بلافاصله رنگها و نمادهای خاصی را با برند شما مرتبط کنند. به همین دلیل است که برندسازی بسیار مهم است و داشتن یک تیم حرفه ای از طراحان برای تهیه آن بهترین تصمیم است.
- کسب و کار شما باید با چه احساساتی همراه باشد؟
این یکی همچنین با سؤالات شخصیتی و سبک مرتبط است، زیرا این موارد به شدت بر واکنش عاطفی مشتریان شما هنگام برخورد با نام تجاری شما تأثیر میگذارد. شما به عنوان یک شرکت باید به آنها یک تجربه بدهید، نه فقط یک محصول یا خدمات.
ما می دانیم که رنگ ها می توانند تأثیرات خاصی روی افراد بگذارند. عناصر دیگر نیز میتوانند بر واکنش مشتریان شما تأثیر بگذارند. به همین دلیل این سوال بسیار مهم است. شما باید بدانید که برند شما باید چه احساسی در مخاطب ایجاد کند و از این دانش برای ایجاد یک استراتژی برندسازی موفق استفاده کنید.

سخن پایانی
اندازه گیری کارایی استراتژی بازاریابی و استراتژی برندسازی همیشه آسان نیست. اما در نظر داشتن اهداف خود و برخی از روشهای اندازهگیری نتایج، قطعاً به شما کمک میکند تا به استراتژی برندسازی روزانه خود وفادار بمانید.
اول از همه، صادق باشید – آیا به این سؤالات به طور کامل پاسخ دادید؟ اگر برای هر عدد فقط یک جمله یا چند جمله داشته باشید، قطعا کافی نیست. شما باید در مورد چیزهای خاصی تحقیق کنید، واقعاً به آنها فکر کنید و هر چیزی را که به آن برخورد می کنید تجزیه و تحلیل کنید.
نتایجی که با پاسخ دادن به آنها به دست می آورید، زمانی که کسب و کار خود را ایجاد میکنید، محصولات را توسعه میدهید و کارآفرینی خود را بیشتر گسترش می دهید، بسیار حمایت کننده خواهد بود. استراتژی برندسازی بخش مهمی از ساخت شرکت های موفق است و استراتژی برندسازی شما نقش اساسی در ارتقای پیشنهاد شما در بین مخاطبان هدف خواهد داشت.
مهم نیست که شما ایده خاصی برای شناسایی بصری شرکت خود دارید یا فقط یک محصول در ذهن دارید و نیاز دارید همه چیز از ابتدا انجام شود، آنها می توانند توصیه ها و پیشنهادهایی را تهیه کنند که استراتژی شما را ارتقا دهد.
بنابراین گام بعدی شما این است که پاسخ سوالات فوق را که تا حد امکان دقیق باشد جمع آوری کنید. اگر با آن مشکل دارید، میتوانید یک شریک تجاری قابل اعتماد در زمینه فناوری اطلاعات پیدا کنید و درخواست کمک کنید.
گروه مدیریت و مشاوره سیدی در تجزیه و تحلیل، تحقیقات بازار، طراحی پرسونا و سایر فعالیتهای مورد نیاز که برای تهیه یک نام برند تجاری نیاز است، به شما کمک میکند. آنچه را که نیاز دارید به ما اطلاع دهید و ما با دانش، مهارت و تخصص خود به تمام اهداف شما خواهیم پرداخت.
مدیریت گروه مشاوره سیدی با کمک جمعی از متخصصین عرصه مدیریت و بازار با تحلیل شرایط روز بازار ایران و همراهی با متولیان اصناف در گرایشهای مختلف. مفتخر به کسب دستاوردی نو و اثربخش در زمینههای مدیریت، برنامه ریزی چرخه فعالیت، تحقیقات بازار و فروش یکپارچه جهت ارتقاء کسب و کار گردیده است.
هدف از خدمات این گروه مشاوره، کمک به چرخه های اقتصاد صنایع کوچک و متوسط میباشد!
گروه مشاوره سیدی سابقه همکاری با واحدهای خدماتی و صنعتی متفاوتی را در رزومه فعالیتی و پژوهشی خود دارد. آنچه در گروه مشاوره سیدی انجام میشود، خلق، پرورش، ظهور وعملیاتی سازی ایده، ایجاد کسب و کار، رشد کسب و کار تا مرحله شکوفایی میباشد.
شماره تماس: 09-88288307-021
اگر نیاز به مشاوره در زمینه های مختلف کسب و کاری
دارید مانند مشاوره راه اندازی کسب و
کار ، مشاوره فروش ، مشاوره بازاریابی
، مشا.وره افزایش درآمد و …
اگر نیاز به مشاوره در زمینه های مختلف کسب و کاری دارید
مانند مشاوره راه اندازی کسب و کار ، مشاوره
فروش ، مشاوره بازاریابی ،
مشا.وره افزایش درآمد و … به سایت مراجعه نمایید
مطالب بسیار عالی