مشاوره بازاریابی

اهمیت مشاوره بازاریابی :

در یک تعریف کلی بازاریابی عبارت است از مجموعه ای از استراتژی و اقدامات و فرآیندها در جهت برقراری ارتباط موثر و انتقال وسیع ارزش ها به مشتریان کالا و خدمات ، و همچنین انتقال این اطلاعات به ذینفعان و مخاطبین کسب و کار .
در یک تعریف کای میتوان گفت : مشاوره تعاملی بین مجموعه اقتصادی و مشاور است که بدینوسیله به کسب و کار ها کمک می شود تا پس از شناخت نیاز ها و محدودیت های داخلی و خارجی ،  تصمیمات معقول و مقبولی اتخاذ کند .
به بیان دیگر مشاوره بازاریابی جریان بحث و بررسی عوامل برای تدوین استراتژی بازاریابی مناسب با هدف انتقال ارزش ها و تمایز ها میباشد .
استراتژی بازاریابی تدوین شده از سوی مشاور بازاریابی از تعداد زیادی از تکنیک ها و تاکتیک های اجرایی و عملیاتی تشکیل میشو .
استراتژی بازاریابی تدوین شده از سوی مشاوران حرفه ای به راحتی می‌تواند نیازهای مشتری را از طریق هدف‌های قابل دستیابی ، برآورده سازد.

مشاور بازاریابی مجموعه‌ای از روش‌ها را طبق استراتژی بازار یابی در نظر میگیرد که برای ترویج کالاها و خدمات یک کسب و کار با هدف افزایش فروش و حفظ موقعیت رقابتی محصول یا خدمت  که این روش ها را به عنوان تاکتیک های بازار یابی معرفی میشود .
تاکتیک بازاریابی اگر درست و مناسب باشند باید به صورت چشمگیری ، منجر به رضایت مشتری شوند. تاکتیکهای بازاریابی بر اساس منابع محدود و برای دستیابی به حداکثر اثربخشی باید تعریف شوند.

معمولا در تدوین استراتژی بازاریابی از مشاورین خبره به منظور کاهش ریسک و کاهش هزینه استفاده میشود و دلیل آن متغیر های زیادی است که بر امر تبلیغات و بازاریابی تاثیر گذار است .
مشاور یا تیم مشاوره بازاریابی در گام نخست با تحقیقات بازار میزان اهمیت و مقدار سرمایه گذاری اولیه را پیش بینی میکنند ، سپس با تحلیل وضعیت رقابتی در بازار برای حضور برند الگوهای عملیاتی را برای بخش های مختلف مشخص میکنند . این الگوهای عملیاتی در مجموع حامی طرح و یا طرح های بازاریابی برون سازمانی خواهند بود .
ارائه این حجم خدمات نیازمند تیم متخصص در عرصه های متعددی از جامع شناسی ، رفتارسنجی ، بازار یابی و حتی مالی می باشد که تجربه تحقیقات بازار را داشته و با معیار های علمی شرایط را عرض یابی کند .

 

در مسیر بازاریابی نکات مختلفی را باید مورد توجه قرار داد!

  • شرح وظایف ، چه کسی و در چه زمانی باید چه وظیفه‌ای را انجام دهد و در اصل هماهنگی موثر و کارآمد با هدف بازاریابی .
  • تدوین سیر زمانی اقدامات و ایجاد ساختار شکست طرح های بازار یابی .
  • ایجاد فصل مشترک برای فرایند های بازاریابی ، تبلیغات و برند سازی در سه فعالیت مجزا .
  • تهیه و تنظیم استراتژی بازار یابی و انتقال اهداف و راهکار ها به تیم اجرایی .
  • پیاده سازی سیستم کنترل پروژه تا فعالیت ها نسبت به پیشرفت اهداف در بازه زمانی مشخص شود .
  • عرض یابی نگرش مخاطبان برون سازمانی و تاثیر بازاریابی بر مشتریان ثبت شود .
  • اثربخشی بازاریابی و عکس العمل رقبا در بازار شناسایی و ارزش گذاری شود
  • چرخه بهبود مستمر جهت اصلاح و ارتقاع استراتژی بازاریابی متناسب با کمیت های اندازه گیری شده ایجاد شود .

 

نقش مشاوره بازاریابی برای بنگاه های اقتصادی :

مشاوره بازاریابی فعالیتی چند جانبه متناسب با نوع کسب کار است از این رو در نظر شرکت و پروژه بسیار متفاوت است اما معمولا شامل مشاوره دادن به مجموعه های اقتصادی در مورد بهترین راه برای دستیابی به بیشترین سهم بازار است.
مشاور یا گروه مشاوره بازاریابی پس اطلاع از اهداف شرکت و تحقیقات بازار برنامه هایی کوتاه و یا بلند مدت را برای حضور بیشتر کسب و کار در بازار به نگارش در خواهند آورد که الزاما توسط و یا با نظارت مستقیم همان تیم باید اجرایی شود و در مراحل مختلف از صحت اقدامات باید اطمینان حاصل شو .
امر بازاریابی یک اقدام خطیر و پر هزینه میتواند باشد که تاثیر بر کارکان مختلف کسب و کار دارد واگر به دقت اجرا نشود میتواند خسارات سنگین و یا جنران ناشدنی را به مجموعه ها وارد کند .

فرایند این گونه اقدامات نیاز به متخصصانی داد که با علم به شرایط بازار و شناخت رفتار مشتریان برنامه ای را برای رونق چرخه اقتصادی کسب و کار ها ایجاد کنند که در اصطلاح مشاور بازاریابی نامیده میشوند .

در کل مشاور بازاریابی وظیفه دارد که استراتژی بازاریابی خود را در قالب طرح توسعه بازار هدف به برای شرکت های تجاری ، صنعتی و خدماتی متناسب با بازار هدف ایجاد نماید.
هر نوع کسب و کار متناسب با نوع فعالیت ، نوع خدمات ، سابقه حضور و .... ، فاکتورهای تاثیر گذار دیگری در روند توسعه بازار را طلب میکنند که این امر تشابه استراتژی بازاریابی را در میان مجموعه ها کم میکند و مشاور یا گروه مشاوران را ملزم به نگارش طرح بازاریابی اختصاصی برای هر کسب و کار بطور مجزا میکند .

بهترین مشاوره بازاریابی برای بنگاه های اقتصادی :

یقیناً مدیران کسب و کار ها و مجموعه های اقتصادی ، توانایی حل مشکلات خود را دارند ، اما این امکان وجود دارد که تصمیم اتخاذ شده اشتباه باشد یا اگر تصمیم درست گرفته‌اند ، سرعت تصمیم‌گیری آنها کند و آهسته و وقت و نیروی زیادی صرف آن شده است .
 در حالی که یک مشاور فروش خوب ، می‌تواند به کس و کار هها کمک کند تا خوب فکر کنند، تصمیم بگیرند و عمل کنند، به فرآیند تغییر رفتار و بهبود مشکلات آنها ، سرعت بخشد و از هدر رفتن نیروها جلوگیری کند و درنهایت توان پیش بینی ، ارزشیابی و بهبود تغییرات رفتاری را افزایش دهد .

در یک جمع بندی میتوان گفت ، هدف مشاوره فروش فراهم آورد مبنایی است که سازمان یا کسب و کار را به شناخت توانایی‌ها ، نقاط ضعف خود ، کشف امکانات و فرصت های واقعی ،  شناخت مشکلات و تعریفی درست از آنها ، پرهیز از ایده آل‌گرایی و بررسی تهدیدها و ریسک‌ها هدایت کند .

اگرچه پارامتر های متعددی برای انتخاب یک مشاورفروش خوب میتوان ذکر کرد ولی مشاوری که سه وظیفه زیر را به درستی ارائه دهد شاید بهترین انتخاب باشد :

  1. ارائه اطلاعات دقیق و مطمئن از کسب و کار و حواشی آن
  2. بهینه‌سازی تصمیم‌های برای تعامل با مشتریان
  • بهینه‌سازی کیفیت پیاده‌سازی استراتژی

تیم مشاوره سیدی این باور را دارد که دانش آکادمی یا صرفا تجربه حضور در بازار هیچ کدام به تنهایی نمیتواند دید درستی از روند بازار را به ترسیم بکشد از این رو تلاش شده تا با همکاری گروهی متخصص هر دو جنبه بازار هموارد کنترل شود تا خدمات مشاوره از کمترین میزان تغییر در بلند مدت برخوردار گردد .

 

مشاوره کسب و کار برای استارت آپ :

استارت آپ ها برخلاف شرکت های سنتی ار تعداد پرسنل بالایی برخوردار نیستند و متناسب با نیاز در پرخه توسعه جدب نیرو میکنند از این رو و شاید به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر مشاغل کوچک و استارتاپ ها توانایی استخدام مشاور بازاریابی تمام وقت امکان پذیر نباشد .

به این سبب مشاهده شده است که این گونه مجموعه ها از نیرو های آکادمیک و تازه وارد به این عرصه استفاده میکنند ، اگر چه این امر یک مزیت سازمانی محسوب میشود ولیکن با توجه به متغیر های بالا در مشاوره بازاریابی ، الزاماً درصد ریسک توسط مدیران ارشد استارتاپ میبایستی پذیرفته شود .

همانگونه که در مشاوره کسب و کار هم اشاره شد ، استارتاپ ها از دو جنبه محوریت بر تکنولوژی و فن آوری و دیگر ریسک پذیری از دسته کسب و کار هی تازه تاسیس و یا کوچک متمایز میشوند ولی خصوصیت ریسک پذری آنها محدود به فرایند های تکنولوژیک میباشد .
از سوی دیگر سرمایه اولیه محدود این نوع از کسب و کار ها امکان آزمون و خطا را بطور چشمگیری محدود میکند .

در کل مشاور بازاریابی میبایستی با هدف تدوین استراتژی استارتاپ موارد متعددی را مورد بررسی قرار دهد :

  • تحقیقات بازار برای خلق نام و شعار تجاری برای خروجی استارتاپ
  • تحقیقات بازار با هدف اعمال ساز و کار تجاری برای استارتاپ
  • تحقیقات بازار با هدف شناسایی رفتار مصرف کننده و خلق شیوه های بازار یابی
  • ایجاد کمپین های تبلیغاتی و همسوسازی با بودجه تبلیغات
  • همسوسازی سازمان با شیوه و اهداف تبلیغات
  • تهیه گزارشات آماری از اثربخشی وضعیت تبلیغات و کمپین های بازاریابی
  • بازنگری طرح ها بازاریابی با رشد سازمان یا تحولات بازار

اینجا است که نقش مشاور در رشد یک استارتاپ میتواند حیاتی باشد ، چراکه خروجی اشتباه در هرمرحله میتواند اهداف کلی این کسب و کار نوپا را به مخاطره بکشد .
استارت ها با هدف ورود به بازار های نو و جدید شکل میگیرند پس در آن بازار تجربه مشابه برای کسب تجربه از بلوغ آن در اختیار مشاور نیست و این امر نیازمند مهندسی در علم مشاوره خواهد بود و الزام بهره مندی از متخصصین این فن را برای استارت آپ ها الزامی میکند .

نقش مشاوره بازاریابی در  کسب درآمد :

 بازریابی تاثیر بسزایی در بالا بردن آگاهی بازار هدف دارد. در اصل بازاریابی مجموعه ای از اقدامات به همراه تبلیغات است که توسط آن، مشتریان از حضور و مزیت های کسب و کار آگاه می شوند .
با وجود اهمیت بالای باراریابی بر روی افزایش فروش ، ارزیابی تاثیر آن به سادگی صورت نمی گیرد. یکی از مشکلاتی که بر سر راه مشاور بازاریابی قرار دارد، چگونگی ارائه رابط های مشخص بین اثر بخش بودن فرایند بازاریابی و تبلیغات و بالا بردن سود حاصل از فروش می باشد.

شاید از نظر عامه اجتماع ، بازاریابی تنها به فعال کردن عناصر و افرادی تحت عنوان ویزیتور و یا تبلیغات در محیط پیرامونی کسب و کار خلاصه می‌شود ، ولی در واقع بازاریابی در دوارن کنونی به مجموعه ای از فعالیت های متوالی و پیوسته اطلاق خواهد بود که خروجی و نتیجه آن علاوه بر جذب مشتری یا عرضه فراگیر کالا و یا تعبیری تسهیل و تسریع در امر فروش محصول یا خدمت کسب و کار ، دست آوردی را به ارمغان خواهد آورد بنام برندینگ یا برند سازی که خود یک سرمایه نا مشهود برای کسب و کار بشمار خواهد رفت .

در بازار های کنونی که ، رقابت های اقتصادی تنگاتنگ و حساس می شود ، صرفا تکیه بر تولید کالای با کیفیت ، ضامن موفقیت هیچ کسب و کار یا به تعبیری عام تر فعالیت اقتصادی نخواهد بود. در واقع ، در کنار تولید کالای با کیفیت ، باید در راستای حضور در ذهن و چشم مخاطب و معرفی محصولات ، حفظ مشتریان گذشته و جذب مشتری از بازار های جدید و تلاش هر چه بیشتر برای تسخیر بازارهای هدف در سطوح فرا منطقه ای و فرامرزی نیز فروگدار نکرد .

گاهی دیده می شود برخی از تولیدکنندگان در شرایط اقتصادی ویژه ، برای مدیریت هزینه ها، به محدود سازی بازاریابی مبادرت می ورزند تا از این طریق به اصطلاح هزینه های سربار را کاهش دهند و این در شرایطی است که هزینه کرد در عرصه بازاریابی یک سرمایه گذاری به شمار می رود که سود و منفعت آن در بلند مدت و بصورت پایدار حاصل خواهد شد .

مشاورین مطرح این عرصه اعتقاد دارند کسب و کار ها و سازمان های اقتصادی ، در شرایط رکود باید بر دامنه و گستره پوشش بازاریابی افزود و قطعا چنین رویکردی مستلزم صبر و تحمل هر چه بیشتری است و با قائل بودن به چنین رویکردی می توان از مزایای بازاریابی در شرایط سخت و دشوار اقتصادی بهره مند شد.

کسب و کار ها باید به ای نگرش برسند که امر بازار یابی همچون پلی است میان سازمان یا مرکز خدماتی با جامعه هدف که همان متقاضی یا مشتری کالا و خدمات به شمار می رود و هر آنچه بر استحکام این پل افزوده شود، ضریب موفقیت مراکز تولیدی و خدماتی با افزایش و ارتقاء هر چه بیشتری همراه خواهد شد.

در مجموع میتوان این برداشت کلی را داشت که بازاریابی در کوتاه مدت  و در بلند مدت ، در شرایط رونق و در شرایط رکود تاثیر مستقیم بر درآمد زایی مجموعه های اقتصادی دارد. ولی فرایندی هزینه بر برای کسب و کار ها میباشد و محل هزینه آن هیچ محدودیتی ندارد .
تنها شخص و کسانی که میتوانند این فرایند را مدیریت کنند مشاور بازاریابی و یا مشاوران بازاریابی میباشند که نسبت برگشت سرمایه را برای هر چرخه بازاریابی میتوانند محاسبه و جهت تداوم یا تغییر آن تصمیم بگیرند .

 

بهترین مشاور بازاریابی برای کسب‌وکار در ایران :

اولین مشاور عقل انسان است انتخاب کند برای پیشرفت کسب و کار و توسعه بازاریابی و معرفی کسب و کار خود چه تصمیمی بگیر ، در روند بازار یابی افرادی صلاحیت اظهار نظر را دارند که علاوه بر دانش روز بازار و تجربه عملی از هوش تحلیلی بالایی برخوردار باشند تا مسائل و چالش های هر کسب و کار را برای همان سازمان تحلیل کنند و راهکاری بهینه برای مجموعه اقتصادی ارائه نمایند .

خروجی یک بازاریابی خود حداقل شش پارامتر گزارشی برای کسب و کار خواهد بود :

  1. اطلاع از وضعیت حضور : بازاریابی با هدف همسو سازی در دیدگاه های عرضه کننده و متقاضی تلاش برای کسب اطلاعات از بازار و بهینه سازی محصول نهایی کسب و کار می باشد . این گام به تولید محصول ناب خواهد انجامید !
  2. رفتار شناسی : عرضه محصولات در هر منطقه تابه معیار های اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی میباشد که یک کسب و کار به آن باید اقدام به تولید کالا یا خدمت نماید . این امر به تدوین استراتژی تبلیغاتی ختم میشود !
  3. افزایش فروش : یکی از راهکارهای فروش تبلیغات میباشد که ر این مرحله متناسب با نوع کالا و خدمات و بازار هدف و مشتریان بلقوه شیوه بازاریابی بهینه اتخاذ میگردد . این گام بازاریابی کمپین های تبلیغاتی را شکل میده !
  4. جذب مشتری : یکی از اهداف کلان بازاریابی توسعه بازار و تسخیر بازار های جدید است که برای این مهم باید نیاز بازار های جدید شناسایی و خدمات و محصول کسب و کار برای آن باز ویژه بهینه شود . این گام به ایجاد برند جدید میتواند ختم شود !
  5. ایجاد رقابت : بازار ها همواره توسط رهبران بازار اداره میشود و در سطوح پایین تر خورده بازار ها در رقابتی سخت تا در این شرایط از سهم بازار بیشتری برخوردار شوند . خدمات مشاوره میتواند مسیر امن را برای کسب کار به دور از جدال بازار فراهم سازد !
  6. برند سازی : شهرت یک برند تجاری در میان رقبا و مخاطبین یه مزیت کسب و کار میباشد که به عنوان سرمایه نامشهود هم ارزش گذاری میشود و این یکی از موثر ترین خدمات مشاوه بازار یابی بشمار میرود . نتیجه این مرحله از مشاوره ایجاد برند بوک و یا سناریو هویتی سازمان خواهد بود .

امروزه شاهد گسترش و رشد چشم گیر مشاورینی در عرصه های مختلف علوم بازاریابی و مشاوره در شاخه های مختلف کسب و کارها  می باشیم که این امر شاید انتخاب اصلح را برای مدیران مجموعه های اقتصادی سخت کرده است .

مشاورین ما همواره تلاش کرده اند که متناسب با تجربه ، تخصص و توان اجرایی اقدام به امر مشاوره بازاریابی برای کسب و کار ها را تا حصول نتیجه عهده دار شود و این اطمینان را برای مشتریان خود ایجاد نمایند که خدماتی صادقانه و حمایتی در اولویت منشور اخلاقی ای گروه میباشد .

از این رو خدماتی مازاد بر امر مشاوره ، از سوی تیم کارشناسان ما برای ارائه میگردد که ضریب موفقیت طرح را بطور پشمگیری افزایش میدهد :

  1. برنامه مدون سازمانی و هماهنگی موثر و کارآمد بین ارکان بازاریابی در سازمان ، چه کسی و در چه زمانی باید چه وظیفه‌ای را انجام دهد .
  2. کنترل انحراف ها . جلوگیری از هرگونه اعمال سیاست شخصی یا تمرد از وظایف محوله و تعیین بهترین زمان انجام هریک از وظایف .
  • آموزش تیم مجری طرح های بازاریابی مبتنی بر راندمان مورد نیاز .
  1. شناسایی حجم کاری مازاد بر تیم سازمانی یا تولید و بررسی صرفه و صلاح در برون سپاری .

مشاوره رایگان کسب و کار :

جهت تسریع در امر مشاوره و حمایت از کسب و کار های تازه تاسیس ، این گروه آماده ارائه خدمات به صاحبین این مجموعه های اقتصادی میباشد .
سوالات خود را از طریق فرم های تعیین شده برای تیم کارشناسان ما ارسال کنید ، در اسرع وقت رسیدگی و پاسخ داده خواهد شد .

 

 

 

 

2 thoughts on “مشاوره بازاریابی

  1. اگر نیاز به مشاوره در زمینه های مختلف کسب و کاری دارید
    مانند مشاوره راه اندازی کسب و کار ، مشاوره
    فروش ، مشاوره بازاریابی ،
    مشا.وره افزایش درآمد و … به سایت مراجعه نمایید
    مطالب بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *